Як вибрати якісний какао-порошок
Корисні властивості натурального какао-порошку
Какао – дуже корисний продукт. Це прекрасний антиоксидант, нормалізує артеріальний тиск, покращує стан. шкіри, зміцнює стінки судин та роботу серця. Активно використовується для профілактики тромбозу, атеросклерозу та інших серцево-судинних захворювань.
Напій з какао-бобів допомагає виробляти серотонін, який покращує психо-емоційний стан людини, її настрій та усуває депресію. У натуральному какао містяться теофілін та ксантин, вони здатні відкрити бронхи та усунути спазми. Людям, які страждають на астму або бронхітом, цей процес полегшує надходити кисню в легені. Порошок какао містить речовини, що запобігають зростанню злоякісних клітин. Також він є цінним продуктом під час хіміотерапії та при лікуванні різних типів онкологічних захворювань.
Проте, вживати какао-продукти вагітним жінкам не рекомендують. Вони можуть спричинити алергію та перешкоджають засвоєнню кальцію.
Однак це не стосується всіх продуктів з написом на упаковці «Какао». У цій статті ми розповімо Вам, як відрізнити натуральне какао від підробки.
Види какао
Какао-порошок натуральний буває трьох сортів:
- Кріолло – високоякісне та дороге какао. Цей сорт вирощують у Центральній Америці та Мексиці. Кущ какао-бобів не стійкий до екологічних загроз, тому вберегти його. до збирання врожаю дуже складно. Колір бобів білий, іноді із рожевим відтінком. На смак надзвичайно тонкий із легкими нотками класичного шоколаду. Для виготовлення елітного шоколаду Кріолло змішують з іншими сортами;
- Форастеро – розводять у Бразилії, Африці та Еквадорі. Кущі витривалі, менш болючі та прості у вирощуванні. Колір плоду пурпуровий. Виготовлення какао із цього сорту припадає на 80% усього світового виробництва. Додають до шоколаду, щоб посилити його аромат;
- Трінітаріо – штучно виведений сорт, шляхом запилення двох попередніх сортів. Батьківщиною Тринітаріо прийнято вважати острів Трінідад. Власне назва сорту какао вказує на цей факт. Має насичений смак та яскраво виражений шоколадний аромат.
Як вибрати якісний какао-порошок?
- какао-порошок, який необхідно варити перед вживанням;
- какао-порошок, який достатньо буде просто залити водою або окропом.
На якість порошку безпосередньо впливають такі фактори:
- смакові відчуття;
- ступінь подрібнення – обов'язково дрібний помел, можлива присутність крупинок;
- запах – легкий аромат класичного шоколаду;
- зовнішній вигляд;
- матеріал упаковки та герметичність.
Також при виборі уважно ознайомтеся з інформацією, що міститься на упаковці:
- органічна/неорганічна – якість какао покращує вирощування без застосування агрохімікатів для покращення плодоношення;
- алкалізоване/неакалізоване – обробка різними лугами випромінює вигляд і запах продукту. Це негативний фактор, який позбавляє багатьох корисних властивостей какао;
- живе/неживе – обробка високою температурою робить какао «неживим». Абревіатура RAW означає, що сировина не піддавалася такій обробці, а отже свіжа та містить корисні елементи;
- регіон вирощування – найякісніші плантації знаходяться на території Південної Америки.
Купити какао-порошок в Києві високої якості можна в інтернет-магазині «Кориця». В наявності два сорти кращого натурального какао з різним відсотком жирності. Ціна за 200 грам какао-порошку – 36 та 41 грн. Доставка товару здійснюється у всі міста України. Для постійних клієнтів та великих замовників надаються знижки.
27.11.2017